Belgrade,
17
Mart
2023
|
10:34
Europe/Amsterdam

Living places Kopenhagen

Living Places Copenhagen je UNESCO partner - UIA svetske prestonice arhitekture 2023.

ID10165045_VELUX_Living_Places_Render_Axo_copyright_EFFEKT_architects

VELUX Living places, Render: EFFECT Architects 

Rezime

UNESCO-UIA svetska prestonica arhitekture 2023. službeno je predstavljena, a Kopenhagen će biti cele godine domaćin uzbudljivih događanja, izložbi i rasprava o arhitekturi te održivom urbanom razvoju. Vodeći slogan ”Copenhagen in Common”, svetska prestonica arhitekture 2023. i baviće se rešavanjem urbanih pitanjima poput istorije, prirode, svakodnevnog života - i kako arhitektura može podržati održivu izgradnju u našim gradovima budućnosti.

"Living Places Copenhagen iniciraće rasprave osmišljene sa ciljem boljeg razumevanja uloge koju građevina ima, a sve u sinergiji između stanovanja i društva," kaže Lone Feifer, direktorka održivih zgrada u kompaniji VELUX.”

Izložba sedam prototipova – pet otvorenih paviljona i dve završene kuće u punoj veličini, preispituje način na koji gradimo danas te podstiče građevinsku industriju da dalje stvara odgovorna i održiva rešenja koja će koristiti i ljudima i planeti. Najvažnija tačka programa je novi održivi pristup izgradnje budućih domova koji jednako koristi i nama ljudima i našoj planeti. Ovo je prvi primer koji ima CO2 otisak 3 puta manji od trenutnog standarda i prvoklasnu unutrašnju klimu.

download
Living places Kopenhagen

Već više od 80 godina, VELUX grupa radi na stvaranju bolje životne sredine za ljude širom sveta maksimalno koristeći dnevnu svetlost i svež vazduh za unapređenje vašeg  potkrovlja. Naš proizvodni program obuhvata krovne prozore i kombinovane krovne prozore, dekorativne roletne, proizvode za zaštitu od sunca i spoljašnje roletne, kao i rešenja za ugradnju i pametne kuće. Ovi proizvodi pomažu da se obezbedi zdrava i održiva klima u zatvorenom prostoru, za rad i učenje, za igru i zadovoljstvo. Radimo globalno – sa prodajnim i proizvodnim operacijama u više od 38 zemalja i oko 12.500 zaposlenih širom sveta. VELUX Grupa je u vlasništvu VKR Holding A/S, društva sa ograničenom odgovornošću u potpunom vlasništvu neprofitnih, dobrotvornih fondacija (THE VELUX FOUNDATIONS) i porodice. U 2021. VKR Holding je imao ukupan prihod od 3,5 milijarde evra dok je VELUX fondacija izdvojila 244 miliona evra u humanitarne svrhe.

Za više informacija posetite www.velux.rs.