Činjenice

 

Profil kompanije

Gotovo 80 godina, VELUX grupa stvara bolje životne uslove, za ljude širom sveta. Dovodimo dnevnu svetlost i svež vazduh u prostore ispod krova.

Naši proizvodi obezbeđuju zdravu unutrašnju klimu. Za rad i učenje. Za igru i zadovoljstvo. Oni su visoko energetski efikasni, jer proizvode više energije nego što je potrebno za njihovu proizvodnju.
 
Saznaj više: Profil kompanije
 

VELUX ukratko

VELUX grupa nudi široki broj proizvoda i usluga širom sveta. Pregled proizvoda:
  • Krovni prozori za kose krovove
  • Prozori za ravni krov
  • Svetlosni tuneli
  • Unutrašnje i spoljašnje roletne
  • Proizvodi za ugradnju
  • Proizvodi na daljinsko i automatsko upravljanje
Saznajte više: Pregled proizvoda
 

Vlasništvo

VELUX grupa je u vlasništvu VKR Holding A / S, kompanije sa ograničenom odgovornošću u potpunom vlasništvu fondacija i porodice. Finansijski rezultati VELUX Grupe ugrađeni su u konsolidovane račune VKR Holdinga. U 2019. prihod VKR Holdinga iznosio je 2,9 milijardi evra, a neto dobit za godinu je iznosila 412 miliona evra. .
 
Posetite VKR Holding
 

VELUX Srbija

Sa proizvodnim kompanijama u 10 zemalja i prodajnim kompanijama u više od 40 zemalja, naši proizvodi su široko dostupni. Zapošljavamo 11.500 ljudi, a sedište naše kompanije je severno od Kopenhagena, Danska.
 
Posetite: Velux.rs
 

Uprava

VELUX grupom upravljaju Upravni odbor i VELUX Management Group. David Briggs, izvršni direktor i Peter Bang, direktor grupe i finansijski direktor

Pogledajte VELUX uprava
 

Naša istorija

1941. godine preduzetnik i pronalazač Villum Kann Rasmussen došao je na ideju koja će tamne tavane pretvoriti u prostore za život pune dnevne svetlosti i svežeg vazduha. Njegov prvi krovni prozor patentiran je 1942. doneo je prepoznatljivo ime koje je donelo ključ blagodati njegovog rešenja: „VE“ skraćenica za ventilaciju i „LUX“ latinica za svetlost. VELUX.
 
Istražite VELUX istorija
Činjenice i brojke
Stvaramo bolje uslove života u prostorima ispod krova, dovodeći dnevnu svetlost i svež vazduh. Zapošljavamo 11.500 ljudi.
Činjenice
Naša kompanija
Sa 27 fabrika u 10 zemalja, zatim prodajnim komapnijama u više od 40 zemalja, naši proizvodi su široko dostupni širom.
Profil kompanije
Press FAQ
Pronađite odgovore na najčešće postavljana pitanja. Ukoliko ne možete pronaći odgovor, molimo da nas kontaktirate.
Press Q&A